Jezelf heruitvinden en doorgaan

Door mcaran op woensdag 17 februari 2021 20:26 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 3.068

Het is alweer een tijdje terug dat ik hier iets echt persoonlijks heb geschreven...

Er is best wel wat gebeurd in de laatste tijd. Voor die gene die nooit iets van mij hebben gelezen, 1.5 jaar geleden heb ik een poging gewaagd op YouTube. Dit was geen succes omdat het mijn leven overnam. Ik wilde graag gitaar leren spelen en dat tegelijk op YouTube neerzetten en gaande weg iets opbouwen. Uiteindelijk was ik alleen bezig met YouTube en het leren van de gitaar stagneerde waardoor ik uiteindelijk een flinke pauze nam...

En nu ben ik eindelijk gelukkig...Ik speel steeds meer en sinds 1.5 maand ben ik weer op YouTube actief en met bescheiden succes. Gitaar leren spelen staat op nr. 1 en op YouTube posten doe ik wanneer ik er zijn in heb en wanneer ik denk dat ik iets nuttigs te melden heb. Voornamelijk maak ik korte gitaar tutorials voor beginners, de zogenaamde YouTube Shorts en dat wordt enorm gewaardeerd. Soms is het iets wat ik de afgelopen week zelf heb geleerd maar soms ook iets wat ik zelf als beginner beginner moest leren...En sinds vandaag ben ik ook bezig met zoeken naar goede auteursrecht vrije instrumentele muziek en die publiceer ik dan op YouTube om mijn kanaal een beetje een boost te geven. Win Win voor de kijker die het zelf ook mag gebruiken voor zijn creaties een een kleine boost voor mijn kanaal.

De teller staat nu inmiddels op ruim 300 abonnees en 60k views...Not too shabby! Maar het belangrijkste is dat ik nu de juiste balans heb gevonden waar ik met beide bezigheden enorm gelukkig ben...

Als afsluiter een paar van mijn laatste creaties:Blues voor iedereen

Door mcaran op dinsdag 2 februari 2021 06:48 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 1.801

Er zijn inmiddels vier weken voorbij sinds de herstart van mijn tweede YouTube avontuur. En wat voelt dit fijn.

Totaal geen druk als de eerste keer. Nou ja geen druk, eerder positieve druk omdat ik van allerlei ideeën barst. En die schrijf ik tegenwoordig op en verdeel in zaken die nu relevant zijn en zaken die algemeen relevant zijn. Met andere woorden bederfelijke content vs evergreen content. Gelukkig is het zo in mijn niche dat des te meer bederfelijke content je moet maken des te bekender je eigenlijk bent.

Maar goed...Het gaat goed...Heel goed zelfs...De cijfers boeien me niet meer maar om een illustratie te geven: 249 subscribers bij 47k views. Het klinkt misschien niet veel maar als je bedenkt dat ik er eerst 1 jaar over zou moeten hebben gedaan om hetzelfde te bereiken dan snap je het.

Deze concept werkt dus heel goed, zowel voor mijzelf als voor de kijker en het nodigt met uit om door te gaan ipv om allerlei excuses te bedenken om het niet te hoeven doen. Nu voelt echt als een dagboek waarbij andere mensen er ook nut van hebben.

En dit is de afluister van de maand:

Hoe zou jij deze gitaar lick spelen? (Challenge)

Door mcaran op donderdag 28 januari 2021 18:03 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 2.106

Ik was eigenlijk altijd nieuwsgierig hoeveel gitaarspelers er op tweakers aanwezig zijn...

Omdat ik graag wil zien hoe creatief met weinig aanwijzingen mensen kunnen zijn heb ik een challenge in het levern geroepen. De challenge heeft "How would you play this lick?"

Als voortzet heb ik een korte 15 seconden durende video gemaakt. Daarin speel ik een in de oren bekend klinkende blues lick. Het idee is dat je daar een eigen versie gaat maken puur op gehoor omdat ik geen tabs aan het toegevoegd.

Het maakt dus niet uit hoe gevorderd je bent, waar je vandaan komt en wat je kleur...geloof of politieke overtuiging is...Het gaat om je muziek en het vermogen om er een eigen draai aan te geven...

Dus laat zien wat je kan door je eigen opname op bv YouTube, Facebook of Instagram te plaatsen...

Het komt wanneer je het niet verwacht

Door mcaran op zondag 24 januari 2021 17:53 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 4.167

Er is voor mijn doen (saai leven op het ogenblik) best wel veel gebeurd sinds mijn laatste post.

In mijn laatste post gaf ik aan een nieuwe tweedehands camera te hebben gescoord. Oh wat ben ik er blij mee. Sindsdien zijn mijn korte gitaar instructievideo's enorm in kwaliteit vooruitgegaan. Visueel ben ik er zo blij mee.

Daarnaast heb ben ik begonnen met het opnemen van het geluid van mijn gitaar via de interface rechtstreeks in de DAW. Wat een mogelijkheden zeg met de plugins tegenwoordig. Er gaat een hele wereld voor me open.

En dan mijn gitaarspel in combinatie met mijn YouTube kanaal. Eindelijk heb ik een combinatie voor mezelf gevonden waar ik met niet meer druk om maak om te te presteren. Ik maak alleen wat ik zelf leuk vind en dat heeft blijkbaar zijn vruchten geworpen. In drie weken tijd ben ik van 0 subscribers naar 165 gegaan wat voor een beginner best wel veel is. Ik krijg veel complimenten, likes etc...waardoor mijn ego toch een beetje wordt gestreeld...Acht iedereen vind dat fijn...

En als laatste en misschien meest belangrijke, mijn gitaarspel gaat enorm vooruit. Door video's te maken leer ik iedere dag iets nieuws en dat voelt zo fijn...

Bedankt allemaal voor de fijne woorden en ondersteuning in laatste weken.

Wat vinden jullie van mijn laatste twee video's?Mijn nieuwe camera

Door mcaran op woensdag 13 januari 2021 08:16 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 5.575

Heel lang heb ik de video's van mijn gitaarprogressie met een GoPro en mijn iPhone opgenomen. Dat ging op zich wel maar ik was nooit echt tevreden over de kwaliteit van het beeld.

Voornamelijk de hoeveelheid ruis en andere artefacten vond ik altijd een issue. Om dat te verhelpen heb ik in eerste instantie een goedkope verlichting set bij Ali gekocht. Dat hielp enigszins met de artefacten maar niet met de ruis. Van de GoPro is het bekend dat deze alleen met goede buitenlicht goed presteert maar van de nieuwe iPhone 12 Pro Max had ik toch iets meer zeg maar pro beeld verwacht.

Ik heb veel geëxperimenteerd met verlichting en camera instellingen van de iPhone maar het lukte me nooit om een beeld te produceren waar ik zelf helemaal tevreden was. Je zou je kunnen afvragen hoe al die lyrische YouTube reviews daadwerkelijk tot stand komen. Dan heb ik het over gerenommeerde videografen en niet de gemiddelde YouTube vloggert.

En nu eindelijk heb ik het, de camera die een tijdje op het oog had, de Panasonic G7. Via marktplaats heb ik een nagenoeg ongebruikte exemplaar voor 300 euro kunnen scoren. En ik ben er zo blij mee!

Ik heb nu twee dagen door de verschillende instellingen gewandeld. Dit is toch een hele andere manier van video's opnemen. De hele workflow moet anders. De belichting, audio, camera instellingen waar je rekening moet houden. Noem maar op. Er gaat werkelijk een hele nieuwe wereld voor me open.

Dit is de eerste video met de nieuwe camera: https://www.youtube.com/watch?v=t6jxYGeLVAw