Ik Leer Gitaar Spelen - The Tryout

Door mcaran op maandag 21 oktober 2019 07:48 - Reacties (2)
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 759

Hoe veel kan je leren in een week?

Ik hoop heel veel! Ik ben dit keer over een paar grenzen heen gestapt. Wat dit precies gaat opleveren weet ik nog niet.

Ten eerste ben ik aan de slag gegaan met een nummer die tamelijk simpel in het begin leek. Uit eindelijk bleek deze een ware uitdaging te zijn. Niet lachen, het is een nummer van Marco Borsato genaamd "Slaap Maar". Al mijn verwachtingen bleken in iets anders uit te lopen. De eerste helft van de nummer dacht ik dat het lastigste zou zijn maar gek genoeg kon ik deze al snel redelijk spelen. Het tweede deel welke ik dacht zo te kunnen leren lukt voor geen meter. Een behoorlijke uitdaging dus.

Ten tweede heb ik besloten om voor het eerst, in het Engels , voor de camera te gaan praten. Ik wilde graag wat meer connectie met de publiek creëren en een betere uitleg geven van waar ik precies op dat moment mee bezig was. Ik kan jullie maar een ding melden, ik zuig, en niet zo een beetje. Ook leuk te vermelden dat de opnames door de verkeerd geplaatste verlichting ook pontificaal zijn mislukt.

Wat doe je dan als alles wat er fout kan gaan ook daadwerkelijk fout gaat? Je probeert er van te leren! Maar je houdt ook twijfels over. Om al die redenen heb ik besloten om de video alsnog als een tryout te posten en te kijken welke kennis ik er uit kan trekken.

Om die reden zou ik van jullie willen weten:

1) Moet ik doorgaan met praten in mijn video's of waren de eerdere afleveringen meer mijn ding?
2) Als ik wel doorga met praten wat zou jullie beste advies (techniek, oefeningen, edit skills etc) zijn?

Ik hoop dat ik jullie oren en ogen niet te veel hiermee pijn ga doen!

Volgende: Ik Leer Gitaar Spelen - Episode #8 10-'19 Ik Leer Gitaar Spelen - Episode #8
Volgende: Ik Leer Gitaar Spelen - Effe tussenuit 10-'19 Ik Leer Gitaar Spelen - Effe tussenuit

Reacties


Door Tweakers user -Cn-, dinsdag 22 oktober 2019 19:46

Leuk dat je het zo bijhoudt. Kan je later er lekker door scrollen en jezelf zien strijden bij stukken die je dan vloeiend kan spelen :)

Wat feedback puntjes van mij zouden zijn
- Maak duidelijk in welke week je zit. Nu impliceer je dat je al 1 jaar gitaar speelt maar dit doe je pas 2 maanden? Dit schept bepaalde verwachtingen.
- Je intro zet ook bepaalde verwachtingen neer. Ik zou zelf een simpel stukje oefenen met wat akkoorden en deze opnemen en als achtergrond muziek voor je intro gebruiken.
- Als je praat in je video's zou ik het leuk vinden dat je terug blikt op wat je hebt gedaan en wat je nu probeert. Daarnaast de soort van kritiek die je op jezelf geeft komt nu niet echt over. Laat de kijker evt. horen welk stuk je probeert te spelen zodat ze zelf kunnen beoordelen of het je lukt of niet. Wellicht zou ik ook kijken of het misschien een idee is om een voice over te doen i.p.v. tijdens het spelen steeds een moment te stoppen en in de camera iets te vertellen. Zorg er in ieder geval voor dat het iets toevoegt voor de kijker. In dit filmpje mist het doel een beetje van jou die aan het praten is.

Verder zou ik zeggen blijf lekker doorgaan. Mijn gitaar staat al diverse jaren niks te doen in de hoek van me kamer :/

Door Tweakers user mcaran, dinsdag 22 oktober 2019 22:08

@-Cn-
Wat een feedback. Daar kan ik wat mee.

1) In het begin deed ik dat maar heel veel mensen adviseerden om het juist zo te doen omdat er soms en vakantie of week tussendoor zat. Misschien benoemen in de video zelf.

2) Ik edit een beetje part-time voor wat mensen dus dat cinematic gedoe zit in mijn bloed. Misschien dat ik een voorstukje kan plaatsen zo van “Dit is week zoveel, mijn naam is etc.”

3) Goed idee. Ik zat te denken om te vertellen wat ik afgelopen keer deed en ik deye week bv heb geoefend. De voiceover is inderdaad een goeie en dan de video even freezen of breken.

Ik wilde deze video bijna niet meer posten omdat ik het heel slecht vond maar alleen zo kan ik feedback krijgen en beter worden. Daarnaast ben ik geen native.

Reageren is niet meer mogelijk