YouTube Shorts als instructievideos...

Door mcaran op zondag 3 januari 2021 19:54 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 1.530

Afgelopen week kwam ik in aanraking met de nieuwe YouTube feature genaamd Shorts.

YouTube Shorts zijn kort verticale video's van maximaal 60 seconden. Het is dan ook de directe concurrent van TikTok. Ik moet meteen bekennen dat ik van TikTok 0,0000 verstand heb en ik vind het nogal kinderachtig overkomen. Maar ik denk dat het meer aan mij light want de hele wereld vind het fantastisch.

Dus toen dacht ik, dit is nou de ideale format voor wat ik eigenlijk op YouTube zou willen uploaden. In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen hoe mijn vorige YouTube avontuur is afgelopen.

Deze nieuw ongedwongen manier van delen van wat ik allemaal in de afgelopen tijd qua gitaarspel heb geleerd lijkt mij ideaal. Korte, tamelijk onbewerkte korte video's, niets meer of minder. Puur het delen van wat ik heb geleerd en hopelijk iemand iets bijbrengen.

Ik ben van plan om een serie van korte instructievideos te maken waar ik iedere keer 1 blues of rock lick/riff speel. Dit doe ik op volle, matige en langzame tempo met onderaan de video de tablatuur zodat je het zelf ook kan naspelen. Ik heb het uitgetest en het kost me amper moeite om het op te nemen, editen en uploaden. Dit vind ik zeer belangrijk want het moet en mag niet ten koste gaan van mijn gitaar leerproces.

Zouden jullie het interessant vinden om dit soort korte video's hier te zien? Uiteraard wil ik bij iedere post dan ook een korte uitleg geven over de riff. Ik ben benieuwd of er dan ook mensen zijn die ook zouden willen laten zien wat ze met de opgedane kennis hebben gedaan.

Hier alvast een voorproefje: https://youtube.com/shorts/QBWiOCnqUs0

Volgende: Youtube #Shorts gitaar instructievideo #2 04-01 Youtube #Shorts gitaar instructievideo #2
Volgende: 1.5 jaar verder en ik speel nog steeds gitaar 22-12 1.5 jaar verder en ik speel nog steeds gitaar

Reacties


Door Tweakers user himlims_, maandag 4 januari 2021 10:21

verticaal video .... :N :N :N zeker een instructie video (daar waar iets gedeeld / getoont wordt) acht ik zicht en oppervlakte belangrijk... en dan komt men met een 'half' videoformaat.

leuk voor de dansjes van de kids of andere lollige meuk; voor inhoudelijk duidelijke filmpjes is een 'volledig' beeld wel vereist.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 januari 2021 10:22]


Door mcaran, maandag 4 januari 2021 10:23

Ik weet het...maar toch blijkt het dus voor TikTok te werken...En als je het goed framed is het nog te doen.

Door Tweakers user Tazzios, maandag 4 januari 2021 11:58

Jongeren consumeren content op hun telefoon. VSS daarvoor geen probleem en juist handig.

Bovenstaande wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben natuurlijk.

Door mcaran, maandag 4 januari 2021 12:02

Tazzios schreef op maandag 4 januari 2021 @ 11:58:
Jongeren consumeren content op hun telefoon. VSS daarvoor geen probleem en juist handig.

Bovenstaande wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben natuurlijk.
Dit is ook mijn punt. Ik zie hier mogelijkheden om hoogwaardige en to the point content in kleine behapbaare stukken aan te bieden. Less is more.

Door Arno, dinsdag 5 januari 2021 21:16

Ik zou zeggen: probeer het gewoon een keer uit en post het resultaat hier....

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)