Zondagmiddag in Amsterdam

Door mcaran op maandag 11 januari 2021 05:54 - Reacties (39)
Categorie: -, Views: 4.493

In een opwelling dacht ik gisterenmiddag, ik ga een wandeling maken naar de centrum van Amsterdam en terug. Ik woon zelf net buiten de ring. Dit doe je niet zo vaak maar als je het doet zie je dingen die je normaliter vanuit de auto of OV niet ziet.

Wat mij vooral opviel is dat ondanks de lockdown en de niet al te beste weer een rustig wandeling zou zijn. Nee dus. De drukte begon al op de Kinkerstraat. Een en al eten bezorgers, Ik wist dat er meer werd besteld de afgelopen tijd maar dit was van een andere categorie. Om drie uur in de middag stonden er letterlijk welgeteld twintig bezorgers voor de Mac te wachten.

Gaandeweg nam de drukte weer af en op de grachtengordel was het heerlijk rustig. Ik kon nog een paar mooie foto's schieten zonder al te veel mensen die voor je lens lopen. Maar toen...

Ik kwam aan op de Dam en trof iets aan wat ik niet had verwacht. Namelijk mensen, toeristen...Niet een paar maar best wel wat. Misschien had ik een verkeerd beeld van de lockdown. Ik had een bijna leeg Dam verwacht, tenminste dat was het beeld die ik in mijn hoofd had van een lockdown. Helaas voor mij want stiekem had ik gehoopt om een time lapse te kunnen maken. Een time lapse van een lege Dam wat niet zo vaak voorkomt. Dan maar met mensen. Hieronder een impressie van de Dam in Amsterdam op zondagmiddag.

https://youtube.com/shorts/KkRCfgoAK08

Volgende: Mijn nieuwe camera 13-01 Mijn nieuwe camera
Volgende: Youtube #Shorts gitaar instructievideo #3 06-01 Youtube #Shorts gitaar instructievideo #3

Reacties


Door Anonymous, maandag 11 januari 2021 07:46

Je bent zelf onderdeel van die drukte, dus wat probeer je nu te zeggen ?
Had je maar niet naar buiten moeten gaan tijdens een LOCK-DOWN.

Door Tweakers user Andros, maandag 11 januari 2021 07:51

Mensen zijn die lockdowns grondig beu, je kunt iedereen niet maanden op blijven sluiten in hun eigen huis. Uiteraard gaan we dan doen wat wel kan. En zoals aangegeven, je gaat er zelf ook staan. Het is niet alleen de dam, ga eens naar zee, ga naar het bos, ga voor mijn part naar de molens bij Kinderdijk. De grenzen zijn nog altijd open, toeristen mogen binnen en er zijn heus nog mensen van hier in andere oorden die al een "fuck het onderhand maar" gevoel hebben.

Overigens is een open grenzen beleid gecombineerd met landen die elk hun eigen regels bedenken voer voor toerisme. Voorbeeldje uit Antwerpen waar de winkels nog gewoon open zijn:

https://atv.be/nieuws/opn...njagers-op-de-meir-111297

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 07:56

Anonymous schreef op maandag 11 januari 2021 @ 07:46:
Je bent zelf onderdeel van die drukte, dus wat probeer je nu te zeggen ?
Had je maar niet naar buiten moeten gaan tijdens een LOCK-DOWN.
Ik ben in maanden niet in de binnenstad geweest en daarvoor al vrij zelden. Ik had simpelweg minder toeristen verwacht. Het is geen kritiek maar een observatie afgezet tegen een eigen beeld van de situatie. Maar bedankt voor je input.

Door Anonymous, maandag 11 januari 2021 08:06

mcaran schreef op maandag 11 januari 2021 @ 07:56:
[...]
Ik had simpelweg minder toeristen verwacht.
Je snapt toch hopelijk wel dat als je op de dam met een camera gaat rondzwaaien, je zelf ook een bloody tourist bent.

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 08:17

Anonymous schreef op maandag 11 januari 2021 @ 08:06:
[...]

Je snapt toch hopelijk wel dat als je op de dam met een camera gaat rondzwaaien, je zelf ook een bloody tourist bent.
Je punt is duidelijk. Geniet van de beelden zou ik zeggen.

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 08:29

Andros schreef op maandag 11 januari 2021 @ 07:51:
Mensen zijn die lockdowns grondig beu, je kunt iedereen niet maanden op blijven sluiten in hun eigen huis. Uiteraard gaan we dan doen wat wel kan. En zoals aangegeven, je gaat er zelf ook staan. Het is niet alleen de dam, ga eens naar zee, ga naar het bos, ga voor mijn part naar de molens bij Kinderdijk. De grenzen zijn nog altijd open, toeristen mogen binnen en er zijn heus nog mensen van hier in andere oorden die al een "fuck het onderhand maar" gevoel hebben.

Overigens is een open grenzen beleid gecombineerd met landen die elk hun eigen regels bedenken voer voor toerisme. Voorbeeldje uit Antwerpen waar de winkels nog gewoon open zijn:

https://atv.be/nieuws/opn...njagers-op-de-meir-111297
Dit is denk ik precies wat er gebeurd. Ik dacht ik ga op een dag en tijd waarvan ik verwacht dat het minst druk is. Ook het weer was niet al te best volgens mijn verwachting zou het leeg zijn. Ik had ook eerder op de webcam gekeken en toen leek het erg rustig. Dus niet.

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 11 januari 2021 11:22

Anonymous schreef op maandag 11 januari 2021 @ 07:46:
Je bent zelf onderdeel van die drukte, dus wat probeer je nu te zeggen ?
Had je maar niet naar buiten moeten gaan tijdens een LOCK-DOWN.
Toch even opmerken dat Nederland op dit moment geen lock-down kent. Iedereen is nog altijd redelijk vrij om te gaan en staan waar men wenst. Bij een lock-down kom je je woning niet uit tenzij voor essentiële verplaatsingen zoals in Italië in het voorjaar van 2020 bijvoorbeeld.. Ook in Parijs heeft men een echte lock-down gehad. Maar in de lage landen hebben we dat, gelukkig, nog niet meegemaakt.

En neem het aan van iemand die 5 weken op zijn eentje in zijn kleine appartmentje moest blijven, zo een lock-down is alles behalve leuk. Geniet van de vrijheid die je wel hebt en houd je aan de maatregelen.

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 11:55

Blokker_1999 schreef op maandag 11 januari 2021 @ 11:22:
[...]
Toch even opmerken dat Nederland op dit moment geen lock-down kent. Iedereen is nog altijd redelijk vrij om te gaan en staan waar men wenst. Bij een lock-down kom je je woning niet uit tenzij voor essentiële verplaatsingen zoals in Italië in het voorjaar van 2020 bijvoorbeeld.. Ook in Parijs heeft men een echte lock-down gehad. Maar in de lage landen hebben we dat, gelukkig, nog niet meegemaakt.

En neem het aan van iemand die 5 weken op zijn eentje in zijn kleine appartmentje moest blijven, zo een lock-down is alles behalve leuk. Geniet van de vrijheid die je wel hebt en houd je aan de maatregelen.
Ik heb niets meer toe te voegen dan dit. Behalve dat ik de oorlog in voormalig Joegoslavie heb meegemaakt. Dus dit is vervelend maar dan is dat het ook wel. Blijkt hoeveel wij als volk zijn verwend en wat we allemaal als vanzelfsprekend vinden.

Door Tweakers user himlims_, maandag 11 januari 2021 12:17

waarom VVS filmen?

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 12:26

Goeie vraag. Ik ben aan het testen met de YouTube Shorts format. Als het goed is je zou dit soor videos in je app beschikbaar moeten hebben. Klein beetje naar beneden scrollen en je komt ze tegen.

Door Tweakers user i-chat, maandag 11 januari 2021 15:01

Hé wat grappig!

Ik was er toevallig afgelopen weekend ook omdat ik voor een huurdersvereniging nog wat uitnodigingen voor de ALV moest langsbrengen (Het ging om een klein presentje en een kaartje met daarop een QR-code voor de online vergadering over 2 weken.

Ik ben er wel eens vaker in de buurt geweest maar niet vaak, wat mij opviel was toch een heel ander beeld: Ja het was er behoorlijk druk, veel drukker dan ook ik had verwacht maar lang zo druk niet als normaal. Als je me naar een schatting zou vragen dan waren er ongeveer 15 tot 20 maal minder mensen dan de voor-laatste keer dat ik daar geweest ben (ergens in februari 2019) Toen ik daar liep en ik op geen enkel moment meer dan +/- 60cm ruimte had tussen mij en minstens 3 andere mensen.

Wat me ook opviel was dat ik eindelijk kon constateren dat de meeste mensen een mondkapje op hadden, of deze opdeden op plaatsen waar het drukker begon te worden. kwam je in de buurt van een pleintje of parkeerplaats waar waar je minder dan 2 meter afstand kon houden dan gingen spontaan alle kapjes op. Misschien begint een deel het nu eindelijk toch te begrijpen? Hopelijk gaat ook na de komende 3weken-durende verlenging dit fenomeen door en kunnen we (met de juiste maatregelen, waar iedereen zich aan houdt) weer wat dingen openen ... vooral als winkeliers bereid zijn een online besteld (en ophaal)- systeem in te richten zodat je niet langer door de winkel hoeft te browsen. Terwijl restaurants en bars zorgen dat er minimaal 3 meter tussen alle tafeltjes is, al dan niet nadat je eerst een sneltest hebt ondergaan.

Door Tweakers user Royeboi, maandag 11 januari 2021 17:24

Gelukkig stond jij er niet, anders was het nóg drukker gew... oh nee laat maar.

Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 18:14

Royeboi schreef op maandag 11 januari 2021 @ 17:24:
Gelukkig stond jij er niet, anders was het nóg drukker gew... oh nee laat maar.
Okee...

[Reactie gewijzigd op maandag 11 januari 2021 19:59]


Door Tweakers user mcaran, maandag 11 januari 2021 20:01

i-chat schreef op maandag 11 januari 2021 @ 15:01:
Hé wat grappig!

Ik was er toevallig afgelopen weekend ook omdat ik voor een huurdersvereniging nog wat uitnodigingen voor de ALV moest langsbrengen (Het ging om een klein presentje en een kaartje met daarop een QR-code voor de online vergadering over 2 weken.

Ik ben er wel eens vaker in de buurt geweest maar niet vaak, wat mij opviel was toch een heel ander beeld: Ja het was er behoorlijk druk, veel drukker dan ook ik had verwacht maar lang zo druk niet als normaal. Als je me naar een schatting zou vragen dan waren er ongeveer 15 tot 20 maal minder mensen dan de voor-laatste keer dat ik daar geweest ben (ergens in februari 2019) Toen ik daar liep en ik op geen enkel moment meer dan +/- 60cm ruimte had tussen mij en minstens 3 andere mensen.

Wat me ook opviel was dat ik eindelijk kon constateren dat de meeste mensen een mondkapje op hadden, of deze opdeden op plaatsen waar het drukker begon te worden. kwam je in de buurt van een pleintje of parkeerplaats waar waar je minder dan 2 meter afstand kon houden dan gingen spontaan alle kapjes op. Misschien begint een deel het nu eindelijk toch te begrijpen? Hopelijk gaat ook na de komende 3weken-durende verlenging dit fenomeen door en kunnen we (met de juiste maatregelen, waar iedereen zich aan houdt) weer wat dingen openen ... vooral als winkeliers bereid zijn een online besteld (en ophaal)- systeem in te richten zodat je niet langer door de winkel hoeft te browsen. Terwijl restaurants en bars zorgen dat er minimaal 3 meter tussen alle tafeltjes is, al dan niet nadat je eerst een sneltest hebt ondergaan.
Helemaal met je eens...Maar blijkbaar zijn er hier op de forum te veel kids die alleen maar de vinger wijzen maar zelf er iets aan doen...Naaah...

Door Lokz, dinsdag 12 januari 2021 16:42

Door de aanloop naar het filmpje had ik de verwachting een volle dam te zien, maar ik moet zeggen dat het mij nog wel meevalt in de timelapse. Eerder deze week las ik de aanrader dat je in het weekend beter de binnenstad kunt opzoeken dan de natuurgebieden als je graag naar buiten wilt. Ook bij mij in de buurt zijn de bossen in het weekend werkelijk ongekend druk. Reden voor mij om deze plekken niet op te zoeken.
In die zin lijkt Amsterdam op zondag toegankelijker dan het lokale bos.

Door Tweakers user Valorian, dinsdag 12 januari 2021 16:55

Het enige moment waarop ik in Utrecht écht het idee had dat het uitgestorven was was in die eerste week van de eerste lockdown. Dat was echt bijzonder, mensen die ('s avonds) gingen skaten over de maliebaan omdat er toch geen auto's reden, etc. Maar toen dacht iedereen ook echt nog dat het een soort Ebola-virus uit een slechte jaren 90 film was, qua gedrag. Een keer kuchen in de trein en met trok nog net niet aan de noodrem om je eruit te schoppen ;)

Als ik nu kijk in de binnenstad dan lijkt het druk op een mooie zaterdag of zondag. Maar vergeet dan hoe het eerst was, toen de winkels nog open waren en het zomerse dagen waren. Dat blijft een enorm verschil natuurlijk.

Door Kronabob, dinsdag 12 januari 2021 17:58

Maar jij was er toch ook om te observeren. Ik vind dat dat zeker moet kunnen maar anderzijds kan het niet gezien de lockdown die geen lockdown moet heten.

Maar dat gezegd hebbende denk ik dat het goed is zo.

Door Tweakers user sypie, dinsdag 12 januari 2021 19:57

Gelukkig is de lockdown een uitgelezen moment om je eens te verdiepen in lidwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.

Door Tweakers user mcaran, woensdag 13 januari 2021 06:25

sypie schreef op dinsdag 12 januari 2021 @ 19:57:
Gelukkig is de lockdown een uitgelezen moment om je eens te verdiepen in lidwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.
Daar komt de taalkaart...Ik zat al op deze opmerking te wachten...

Door Tweakers user jaikzelf, woensdag 13 januari 2021 12:42

Wat mij betreft vervolgens ze onze regering, ze weten dat de Britse mutatie van Covid 19 veel gevaarlijker is.
In Engeland staat alles op de kop, dit Britse virus pakt ook gezonde mensen in de leeftijd van circa 20 tot 40 jaar.
In Engeland hebben ze zo goed als geen vrij ziekenhuis bed meer en een ernstig tekort aan medisch personeel.
En onze regering heeft het economisch belang voor de volksgezondheid laten gaan en 20 vluchten per dag vanuit Engeland gewoon toestemming gegeven om op Schiphol te landen.
Met als resultaat ( en ik zeg niet dat dit Britse virus op deze wijze in Nederland is gekomen ) maar het is wel zeer waarschijnlijk durft ik als microbioloog wel te zeggen en schrijven, dat we vandaag de grootste Teststraat in Nederland hebben van 60.000 testen.
Wegens besmettingen met deze Britse mutatie van Covid 19.
Dus we hebben er nu een extra risicogroep bij van gezonde mensen in de leeftijd van circa 20 tot 40 jaar.
Ik persoonlijk zit als hart/longpatiënt al in de risicogroep met mijn 56 jaar, ik stel mij op geen enkele wijze bloot aan een mogelijk risico, dat u dit wel heeft gedaan en dit bedoel ik absoluut niet als aanval heeft dit wel gedaan en vind ik zeer onverantwoordelijk gedrag.

Door Tweakers user mcaran, woensdag 13 januari 2021 13:05

jaikzelf schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 12:42:
Wat mij betreft vervolgens ze onze regering, ze weten dat de Britse mutatie van Covid 19 veel gevaarlijker is.
In Engeland staat alles op de kop, dit Britse virus pakt ook gezonde mensen in de leeftijd van circa 20 tot 40 jaar.
In Engeland hebben ze zo goed als geen vrij ziekenhuis bed meer en een ernstig tekort aan medisch personeel.
En onze regering heeft het economisch belang voor de volksgezondheid laten gaan en 20 vluchten per dag vanuit Engeland gewoon toestemming gegeven om op Schiphol te landen.
Met als resultaat ( en ik zeg niet dat dit Britse virus op deze wijze in Nederland is gekomen ) maar het is wel zeer waarschijnlijk durft ik als microbioloog wel te zeggen en schrijven, dat we vandaag de grootste Teststraat in Nederland hebben van 60.000 testen.
Wegens besmettingen met deze Britse mutatie van Covid 19.
Dus we hebben er nu een extra risicogroep bij van gezonde mensen in de leeftijd van circa 20 tot 40 jaar.
Ik persoonlijk zit als hart/longpatiënt al in de risicogroep met mijn 56 jaar, ik stel mij op geen enkele wijze bloot aan een mogelijk risico, dat u dit wel heeft gedaan en dit bedoel ik absoluut niet als aanval heeft dit wel gedaan en vind ik zeer onverantwoordelijk gedrag.
Wat is hier zeer onverantwoordelijk aan? Ik heb me aan alle regels gehouden en een stuk van 10 km op en neer gewandeld...

Door Tweakers user jaikzelf, woensdag 13 januari 2021 13:50

mcaran schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 13:05:
[...]
Wat is hier zeer onverantwoordelijk aan? Ik heb me aan alle regels gehouden en een stuk van 10 km op en neer gewandeld...
Omdat je er vanuit gaat dat je veilig bent omdat jij je wel aan de regels houd.
Er hoeft er zich maar 1 niet aan de regels te houden, die onverwachts toch binnen je veilige afstand komt en de 1,5 meter regel vind ik al vanaf het begin een afstand die min of meer uit de lucht gegrepen is.
Er hoeft maar 1 iemand onverwachts toch vanachter of opzij binnen je veilige afstand te komen die wel besmet is dan kan jij ook besmet zijn.
Dan is dat wel die andere persoon zijn schuld, maar daar heb je dan deksels weinig aan, en dat is de reden dat ik dit onverantwoordelijk gedrag vind.
Ik zie nog zoveel mensen, terwijl ikzelf 2 meter afstand houd, die zich veilig wanen omdat ze een mondkapje dragen. Dat is een schijnveiligheid, want de mondkapjes zijn gewoon een extra kleine maatregel, maar bieden nagenoeg geen bescherming. Nogmaals dit is absoluut niet als aanval bedoeld.

Door Yalto, woensdag 13 januari 2021 13:55

tja je zet jezelf wel op een domme manier in de kijker zo. en dat is a

Door Tweakers user mcaran, woensdag 13 januari 2021 14:26

Yalto schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 13:55:
tja je zet jezelf wel op een domme manier in de kijker zo. en dat is a
Bedankt voor je bijdrage _/-\o_

Door Tweakers user mcaran, woensdag 13 januari 2021 14:27

jaikzelf schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 13:50:
[...]

Omdat je er vanuit gaat dat je veilig bent omdat jij je wel aan de regels houd.
Er hoeft er zich maar 1 niet aan de regels te houden, die onverwachts toch binnen je veilige afstand komt en de 1,5 meter regel vind ik al vanaf het begin een afstand die min of meer uit de lucht gegrepen is.
Er hoeft maar 1 iemand onverwachts toch vanachter of opzij binnen je veilige afstand te komen die wel besmet is dan kan jij ook besmet zijn.
Dan is dat wel die andere persoon zijn schuld, maar daar heb je dan deksels weinig aan, en dat is de reden dat ik dit onverantwoordelijk gedrag vind.
Ik zie nog zoveel mensen, terwijl ikzelf 2 meter afstand houd, die zich veilig wanen omdat ze een mondkapje dragen. Dat is een schijnveiligheid, want de mondkapjes zijn gewoon een extra kleine maatregel, maar bieden nagenoeg geen bescherming. Nogmaals dit is absoluut niet als aanval bedoeld.
;)

Door Taalplisie, woensdag 13 januari 2021 14:36

mcaran schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 06:25:
[...]
Daar komt de taalkaart...Ik zat al op deze opmerking te wachten...
Je bedoel, "ik zat al op dit opmerking te wachten"?

Door Tweakers user mcaran, woensdag 13 januari 2021 14:48

Taalplisie schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 14:36:
[...]

Je bedoel, "ik zat al op dit opmerking te wachten"?
Bedoelt met een t...

Door Jan, woensdag 13 januari 2021 15:49

mcaran schreef op maandag 11 januari 2021 @ 08:29:
[...]
Dit is denk ik precies wat er gebeurd. Ik dacht ik ga op een dag en tijd waarvan ik verwacht dat het minst druk is. Ook het weer was niet al te best volgens mijn verwachting zou het leeg zijn. Ik had ook eerder op de webcam gekeken en toen leek het erg rustig. Dus niet.
Het hangt ook van je definitie van 'rustig' af. Ik zie in je video nog geen 10% van het aantal mensen dat op een 'normale' zondagmiddag op de Dam loopt. Misschien zelfs wel minder dan 5%. Hoe laag wil je het precies hebben?


Door Viroloog, woensdag 13 januari 2021 17:56

Tja, het virus bestaat dan ook niet. Mensen zijn de lockdown zat.

Door Tweakers user mcaran, donderdag 14 januari 2021 09:04

Jan schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 15:49:
[...]


Het hangt ook van je definitie van 'rustig' af. Ik zie in je video nog geen 10% van het aantal mensen dat op een 'normale' zondagmiddag op de Dam loopt. Misschien zelfs wel minder dan 5%. Hoe laag wil je het precies hebben?
Misschien heb ik het niet goed genuanceerd. Het waren bijna allemaal toeristen.

Door Tweakers user mcaran, donderdag 14 januari 2021 09:05

Viroloog schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 17:56:
Tja, het virus bestaat dan ook niet. Mensen zijn de lockdown zat.
Je hebt geen flauw idee wat een echte lock down is. Wij kennen hier in Nederland alleen een slappe aftreksel waardoor we nu ook zitten waar we zitten.

Door Tweakers user tilburgs82, donderdag 14 januari 2021 14:58

jaikzelf schreef op woensdag 13 januari 2021 @ 13:50:
[...]

Omdat je er vanuit gaat dat je veilig bent omdat jij je wel aan de regels houd.
Er hoeft er zich maar 1 niet aan de regels te houden, die onverwachts toch binnen je veilige afstand komt en de 1,5 meter regel vind ik al vanaf het begin een afstand die min of meer uit de lucht gegrepen is.
Er hoeft maar 1 iemand onverwachts toch vanachter of opzij binnen je veilige afstand te komen die wel besmet is dan kan jij ook besmet zijn.
Dan is dat wel die andere persoon zijn schuld, maar daar heb je dan deksels weinig aan, en dat is de reden dat ik dit onverantwoordelijk gedrag vind.
Ik zie nog zoveel mensen, terwijl ikzelf 2 meter afstand houd, die zich veilig wanen omdat ze een mondkapje dragen. Dat is een schijnveiligheid, want de mondkapjes zijn gewoon een extra kleine maatregel, maar bieden nagenoeg geen bescherming. Nogmaals dit is absoluut niet als aanval bedoeld.
Wat ben jij onverantwoord bezig zeg, opgesloten zitten in je huis.
Er hoeft maar 1 vliegtuig op je huis neer te storten en je bent er niet meer.
1 brand uit te breken, 1 vrachtwagen naar binnen te rijden, 1 meteoriet op je huis neerstorten, enz enz.

Hou toch op met die onzin. Ga lekker stoppen met leven. Dan kan je zeker niet meer ziek worden.
Ook als corona er niet meer zou zijn of als iedereen immuun is, zijn er nog steeds genoeg gevaren waardoor je dan ook niet meer naar buiten kan. Blijf lekker je gehele leven binnen zitten.

Door Tweakers user Thijsmans, donderdag 14 januari 2021 20:12

Wat een tokkievolk komt hier langswaaien in de comments zeg...

Anyway, deze wilde ik je niet onthouden, sluit misschien meer aan bij je verwachtingen :)

https://youtu.be/nXexT_G8hwI

Door Jan, vrijdag 15 januari 2021 14:02

mcaran schreef op donderdag 14 januari 2021 @ 09:04:
[...]

Misschien heb ik het niet goed genuanceerd. Het waren bijna allemaal toeristen.
Het zijn altijd allemaal toeristen. Van wat er op de Dam in Amsterdam loopt is al 20 jaar nog geen 5% inwoner van Amsterdam, en minder dan 15% inwoner van Nederland.

Door Kjled Noorman, zaterdag 16 januari 2021 23:24

Maar wat is nu je punt, je staat daar zelf ook voor niet-noodzaak. Voor de hobby. En dan "vind je opvallend". Daarom duurt het allemaal zo lang. Alles geldt voor een ander, maar niet voor mij etc.

niet Goed

Door Tweakers user mcaran, zondag 17 januari 2021 08:40

Kjled Noorman schreef op zaterdag 16 januari 2021 @ 23:24:
Maar wat is nu je punt, je staat daar zelf ook voor niet-noodzaak. Voor de hobby. En dan "vind je opvallend". Daarom duurt het allemaal zo lang. Alles geldt voor een ander, maar niet voor mij etc.

niet Goed
Volgens ons minister president mogen we naar buiten ook voor niet noodzakelijke dingen zoals sporten en een hobby. Ik heb die dag 10 km gewandeld en 10 min gespendeerd om een filmpje te maken. En ja...de hoeveelheid toeristen viel me op. Ik had ze gezien de reisbeperkingen niet echt verwacht.

Dus wat is jouw punt precies. Het duurt zo lang omdat ik me al maanden aan de regels hou en een keer op zondag iets doe wat ook mag?

Je bent vast wel een van die collega's die erop wijzen hoe we ons aan de regels moeten houden maar ondertussen naar Spanje in zomer op vakantie is geweest...

Door Tweakers user jaikzelf, zondag 17 januari 2021 15:35

Thijsmans schreef op donderdag 14 januari 2021 @ 20:12:
Wat een tokkievolk komt hier langswaaien in de comments zeg...

Anyway, deze wilde ik je niet onthouden, sluit misschien meer aan bij je verwachtingen :)

https://youtu.be/nXexT_G8hwI
Daar ben ik ook van geschrokken, ik ben van oorsprong microbioloog en mijn vrouw is trauma arts.
Dus enige kennis is bij ons wel aanwezig, ik gaf gewoon netjes mijn mening.
Dan is er de joker in het spel, die mij overal voor uit maakt.
Ik hoop werkelijk waar niet dat hij of zijn naasten met Corona te maken krijgt, want dan is zijn grote mond wel aardig stil.
Ik ben hier oprecht van geschrokken.

Door Tweakers user mcaran, zondag 17 januari 2021 15:42

jaikzelf schreef op zondag 17 januari 2021 @ 15:35:
[...]

Daar ben ik ook van geschrokken, ik ben van oorsprong microbioloog en mijn vrouw is trauma arts.
Dus enige kennis is bij ons wel aanwezig, ik gaf gewoon netjes mijn mening.
Dan is er de joker in het spel, die mij overal voor uit maakt.
Ik hoop werkelijk waar niet dat hij of zijn naasten met Corona te maken krijgt, want dan is zijn grote mond wel aardig stil.
Ik ben hier oprecht van geschrokken.
Ik hoop niet dat je nu AT5 aan het kijken....Dat is pas schrikken...

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)