Mijn nieuwe camera

Door mcaran op woensdag 13 januari 2021 08:16 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 5.574

Heel lang heb ik de video's van mijn gitaarprogressie met een GoPro en mijn iPhone opgenomen. Dat ging op zich wel maar ik was nooit echt tevreden over de kwaliteit van het beeld.

Voornamelijk de hoeveelheid ruis en andere artefacten vond ik altijd een issue. Om dat te verhelpen heb ik in eerste instantie een goedkope verlichting set bij Ali gekocht. Dat hielp enigszins met de artefacten maar niet met de ruis. Van de GoPro is het bekend dat deze alleen met goede buitenlicht goed presteert maar van de nieuwe iPhone 12 Pro Max had ik toch iets meer zeg maar pro beeld verwacht.

Ik heb veel geëxperimenteerd met verlichting en camera instellingen van de iPhone maar het lukte me nooit om een beeld te produceren waar ik zelf helemaal tevreden was. Je zou je kunnen afvragen hoe al die lyrische YouTube reviews daadwerkelijk tot stand komen. Dan heb ik het over gerenommeerde videografen en niet de gemiddelde YouTube vloggert.

En nu eindelijk heb ik het, de camera die een tijdje op het oog had, de Panasonic G7. Via marktplaats heb ik een nagenoeg ongebruikte exemplaar voor 300 euro kunnen scoren. En ik ben er zo blij mee!

Ik heb nu twee dagen door de verschillende instellingen gewandeld. Dit is toch een hele andere manier van video's opnemen. De hele workflow moet anders. De belichting, audio, camera instellingen waar je rekening moet houden. Noem maar op. Er gaat werkelijk een hele nieuwe wereld voor me open.

Dit is de eerste video met de nieuwe camera: https://www.youtube.com/watch?v=t6jxYGeLVAw

Volgende: Het komt wanneer je het niet verwacht 24-01 Het komt wanneer je het niet verwacht
Volgende: Zondagmiddag in Amsterdam 11-01 Zondagmiddag in Amsterdam

Reacties


Door Lemiamofe, donderdag 14 januari 2021 12:31

купить электронные сигареты в химках как отличить эйкьюди оригинал от подделки
------
купить электронные сигареты в завьялове hqd как отличить паль


Door Marco, donderdag 14 januari 2021 19:13

Lemiamofe schreef op donderdag 14 januari 2021 @ 12:31:
купить электронные сигареты в химках как отличить эйкьюди оригинал от подделки
------
купить электронные сигареты в завьялове hqd как отличить паль
mafkees

Door Carlo, zaterdag 16 januari 2021 17:37

Ik wil die sigaretten wel hebben.

Door Tweakers user mcaran, zaterdag 16 januari 2021 17:45

Carlo schreef op zaterdag 16 januari 2021 @ 17:37:
Ik wil die sigaretten wel hebben.
Ik snap nog steeds hoe het ze lukt om dit te posten. Als je op de naam klikt ga je rechtstreeks naar de pagina. Iets gaat niet helemaal lekker.

Door Tweakers user jacobras, zondag 17 januari 2021 23:02

Mooi beeld! Vanwaar in portret gefilmd? Ik zie "#Shorts" in de titel staan en gok dat je het in zo'n Instagram Story-achtige feature van YouTube gebruikt?

Door Tweakers user mcaran, maandag 18 januari 2021 07:04

jacobras schreef op zondag 17 januari 2021 @ 23:02:
Mooi beeld! Vanwaar in portret gefilmd? Ik zie "#Shorts" in de titel staan en gok dat je het in zo'n Instagram Story-achtige feature van YouTube gebruikt?
Dat klopt Ik ben daar mee aan het experimenteren. Het werkt heel goed voor mijn korte gitaar tutorials. En heb nog best wel wat materiaal van mijn reizen die ik wil herbruiken om iets moois van te maken.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)