Alles mijn gitaar avonturen

Ik Leer Gitaar Spelen - Hoe verder in het nieuwe jaar?

Door mcaran op maandag 23 december 2019 10:19 - Reacties (3)
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 868

Een ding gaat zeker veranderen en dat is het dwangmatig maken van een video iedere weekend. Ik dacht dat ik beide, leren gitaar spelen en een youtube kanaal, tegelijk kon doen maar dat is dus niet zo.

Ik merk dat het gitaarspel langzaam eronder begon te lijden. En dat is frustrerend want ik vind het waanzinnig leuk om te doen en kan er praktisch niet zonder. Aan de andere kant vond ik dat ik ook iedere weekend een video moest ophoesten om zo de kanaal te kunnen opbouwen.

Ik merk dat het laatste niet reëel is. Dus om die reden heb ik besloten om alleen video's te maken als ik er zin in heb om mijn gitaarprogressie aan de wereld te laten zien en dat is zeker niet iedere weekend het geval. Dus kwaliteit boven kwantiteit.

Daarnaast is de afgelopen half jaar een van de meest leerzame periodes in mijn leven geweest. Ik ben begonnen met leren om gitaar te spelen maar ook hoe YouTube werk en hoe zet je een merk op.

Om die reden ga ik de komende half jaar een nieuwe youtube kanaal met een maat van mij proberen op te zetten.

Tot aan het nieuwe gitaar video wens ik jullie allemaal het best voor 2020 en bedankt voor alle support!

PS - Alvast een linkje naar mijn NIEUW PROJECT

https://www.youtube.com/channel/UCTaJCI1C3WeXcWXtic9P7gA

Ik Leer Gitaar Spelen - Episode #11

Door mcaran op maandag 25 november 2019 08:03 - Reacties (2)
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 927

Een korte update dit keer:

* Spelen gaat fijn waarbij ik nu echt merk dat wat een paar maanden geleden heel stroef ging nu lekker gaat. Bijvoorbeeld de slag patronen met mijn rechter hand voelen niet meer zo krampachtig.

* Ik ben GESTOPT MET ROKEN! Ik voel veel energie maar ben tegelijk ook erg misselijk en heb hoofdpijn door de tabletten die mijn huisarts mij heeft voorgeschreven. Een aparte rit is dat, veel vlakker in je gevoel en iedere nacht zoals nooit daarvoor rare maar wel blije drome. Konijnen, roze olifanten etc.

* Mijn YouTube kanaal begint nu ook echt te lopen. Redelijk veel views, goede retentie tijden en kijkminuten en dagelijks nieuwe abonnees.

Voor deze week dus daarom weer een nieuwe episode van mijn gitaar avontuur:

Ik Leer Gitaar Spelen - Episode #10

Door mcaran op maandag 18 november 2019 08:10 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 709

Ik zal het dit keer kort houden. Een ontzettend drukke week gehad zowel op het werk als prive. Toch is het gelukt om iedere dag ergens een beetje de tijd te vinden om aandacht aan mijn gitaar te geven.

Om die reden heb ik besloten om deze week niet echt iets nieuws te maken maar een opname te maken van mijn zondag oefensessie.

Het heeft me ook allemaal een beetje na laten denken.

Wil ik uberhaupt iedere week een video maken?
Hoe beïnvloed dat mijn leerproces?
Will niet een beetje te veel?
Waar zal ik de prioriteit op stellen?
Geniet ik er nog uberhaupt van?

Ik heb daar zelf geen antwoord maar ben wel benieuwd wat jullie er van vinden.

In de tussentijd geniet van mijn nieuwe video:

https://www.youtube.com/watch?v=wMgg_kfPjFA

Ik Leer Gitaar Spelen - Niuewe familielid

Door mcaran op maandag 11 november 2019 07:56 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 609

Zoals de titel het al verklapt we hebben een nieuwe familielid. Het is geen kind, opa of een huisdier maar...

Afgelopen twee weken begon mijn half jaar oude Fender Telecaster Player keuren te vertonen. Onder anderen kreeg ik een rare ruis in het geluid waarvan ik in eerste instantie dacht dat het aan mijn spel lag. Vervolgens begon de slagplaat te krommen en los te laten. Toen dacht ik nee he, dus ik naar de gitaarwinkel waar ik de gitaar een half jaar eerder had gekocht.

Ik had zoiets van, even fixen onder de garantie en vervolgens op Marktplaats zetten. Eenmaal daar bleek dat het vier weken zou duren om het in orde te maken. Toen vroeg ik of zij ook aan inruil deden en het antwoord was ja. Ik dacht nu komt het, het bod zal drie keer niets zijn. Maar ik werd verrast, ik kon 80% terug krijgen als ik een nieuwe gitaar zou uitzoeken. Ik zei meteen, doen, want ik hoefde geen gedoe meer met Marktplaats te hebben.

Lang verhaal kort, ik heb mijn Fender Telecaster met een beetje bijbetaling ingeruild voor een prachtige Taylor 114e-BS. Ik heb ongeveer 20 verschillende gitaren uitgeprobeerd maar deze was het gewoon.

Dit zelfde avond heb ik ook mijn nieuwe electrische gitaar opgehaald maar dat verhaal bewaar ik voor volgende week. Ik zou zeggen, geef haar (Taylor) een warm welkom:

Ik Leer Gitaar Spelen - The Full Song Project Part #1 -Episode #9

Door mcaran op maandag 4 november 2019 07:44 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Gitaar Shizzle, Views: 587

Hier zijn we er weer! Wat een week was dit en wat voor een week gaat komen!

Afgelopen week was fantastisch. Ontzetten veel leuke, lieve, constructieve en aanmoedigende reacties via de social media gekregen. Er zijn zelfs een paar mensen, geïnspireerd door mijn video's, zelf met hun eigen challenge begonnen. Ik ben daar zo trots op!

En dan het nieuwe project! Afgelopen week heb ik samen met mijn leraar besloten dat het tijd is om een volledige lied met alles erop en eraan te gaan leren. In vier weken zou dat moeten lukken, fingers crossed. En het lied die we gekozen hebben is...While my guitar gently wheeps van de The Beatles.

Daarnaast nog een geweldige nieuws is dat mijn nieuwe gitaar deze week bij de gitaarbouwer klaarstaat. Ik kan niet wachten om het in mijn handen te hebben en hopelijk in de volgende aflevering te mogen tonen.

Voor nu wens ik jullie allemaal een week vol met muziek en andere leuke dingen! Ondertussen neem een kijkje op DEEL 1 van de FULL SONG PROJECT:

https://youtu.be/ER19zCGdqaU